Links overslaan
Leekstermeer Groningen - Zenscapes Landschapsfotografie

Zonsopkomst aan het Leekstermeer

De wekker gezet, deze zaterdagochtend ga ik weer eens op pad. Als ik opsta zie ik dat het nog donker buiten is, maar ook grijs. Ik kijk op buienradar en check de bewolking voor de komende uren. Het lijkt niet echt mooi te worden, maar ja, ik ben toch wakker. Ik trek mijn kleren aan, en besluit te gaan rijden.

Leekstermeer

Het Leekstermeer, bij Groningen, is al een tijdje een locatie die op mijn lijstje staat om te gaan bezoeken. Ik kijk naar waar de zon opkomt en kijk op Google Maps voor een goede stek. Dit blijkt precies het paviljoen Cnossen te zijn, aan de westzijde van het Leekstermeer. Daar sla ik mijn kamp op ;).

Moeilijke compositie

Ik loop een rondje en kijk wat de beste positie is om een goede foto te maken. Soms heb je van die dagen dat het niet wil lukken. Je ziet wel dat er een mooie foto te maken is, maar op één of andere manier lukt het niet om dit goed vast te leggen.

Ik houd zelf altijd van foto’s die rust uitstralen, maar het lukt me niet de elementen zo in mijn viewfinder te krijgen dat ik tevreden ben met het resultaat. De rietkraag is te overheersend, de boten op de voorgrond worden te groot, de lucht is niet interessant genoeg.

Resultaat

Uiteindelijk besluit ik wel enkele foto’s te maken. Maar écht tevreden ben ik niet, ze zijn wel OK, maar het zijn niet de foto’s waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Maar, ik heb wel weer wat geleerd, en leg me neer dat het niet elke dag feest kan zijn… Volgende keer beter!

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.