Links overslaan

Over Zenscapes

Zenscapes is een samenvoeging van “Zen” en “Landscape”. Ik probeer een dromerige, rustgevende sfeer in mijn foto’s te brengen met oog voor compositie. Ik vind het belangrijk om te laten zien hoe mooi het eigenlijk in Nederland is, en je even een moment stil te laten staan en anders te kijken.

Bij Zenscapes Landschapsfotografie zoek ik de schoonheid en rust in de eenvoud van het authentieke, vaak Nederlandse, landschap. Door mij te richten op essentie en sereniteit, wil je inspireren om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de rustgevende kracht van de natuur.

Zenscapes Landschapsfotografie is toegewijd aan het creëren van tijdloze beelden die de tand des tijds zullen doorstaan en zullen blijven inspireren en verrijken. We zijn gepassioneerd over het vastleggen van de schoonheid van de natuur en het delen van die schoonheid met anderen.

Wil je contact of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op. Je kunt me mailen, bellen of een bericht sturen:

IJskoud IJsselmeer bij Stavoren

Landschapsfotografie

Ik ben gespecialiseerd in landschapsfotografie, met de nadruk op Noord-Nederland omdat ik in Groningen woon (daar prachtige landschappen te vinden zijn). De voorkeur voor landschappen is al lang geleden ontstaan. Voor sommige mensen is het buiten altijd gelijk, maar ik vind de wisselingen in seizoenen en licht prachtig om vast te leggen. Ik ben voornamelijk aan het begin en einde van dag op pad, omdat dan het licht het meest geschikt is voor landschapsfotografie (golden hour en blue hour).

Steiger aan het meer - Fotograferen in mistige omstandigheden

Mijn filosofie

Ik probeer vast te leggen hoe ik het landschap buiten zie, daarbij gebruik makend van het aanwezige licht en de omstandigheden. Mijn foto’s worden slechts in beperkte mate bewerkt, alleen om een sfeer te benadrukken. Dat betekent echter niet dat hetgeen ik zie ook echt direct ’te zien’ is… Ik probeer juist dingen zichtbaar te maken die anders niet opgemerkt worden. Dat vind ik een belangrijke rol voor mij als fotograaf: als ik slechts zou vastleggen wat ons menselijk oog direct ziet zou ik weinig toegevoegde waarde hebben als fotograaf. Juist door te spelen met kleur, compositie en details kan ik mijn eigen visie en gevoel in een foto kwijt.

This website uses cookies to improve your web experience.