Links overslaan

Mistige oktoberochtend in Groningen

De weersverwachting: een koude nacht, weinig wind, relatief warm water. Garantie op een nevelige ochtend. Ik heb gisteravond mijn spullen al klaar gezet om te gaan fotograferen. Helaas kan ik niet vroeg aan de waterkant zijn, de kinderen moeten ook naar school en opvang worden gebracht….

Kalm en rustig

Het wateroppervlak is kalm en rustig, maar de mist valt een beetje tegen. Het is niet echt helder, maar nevelig zou al teveel gezegd zijn. Jammer, maar goed, toch maar het beste er van maken. Ik schiet enkele foto’s maar ben niet tevreden over het resultaat. Weinig sfeer, geen mooi licht. Ik besluit om gewoon maar te genieten van de mooie ochtend en minder te richten op het maken van een mooie foto. Wel kijk ik goed om mee naar locaties waar ik een mooie compositie in kan zien (bij betere omstandigheden).

Toch nog?

Nadat de zon een beetje verder gestegen is, neemt de vochtigheid van de lucht toch nog toe en wordt het zowaar een beetje nevelig. Het begint te kriebelen, zou ik dan toch nog een geschikte foto kunnen maken?

Ik besluit te stoppen bij een steiger in het Paterswoldse Meer, het uitzicht is mooi, het water is nog rustig en er hangt een mooie nevel over het water. Verder weinig speciaal, maar juist de combinatie van de verschillende onderdelen kan toch wel eens zorgen voor een mooie plaat. Ik maak een paar foto’s, maar ben niet tevreden over het resultaat. Toch te onrustig, te veel storende elementen. Maar wacht eens, ik heb mijn ND3.0 toch niet voor niks mee? Hiermee kan ik het beeld bevriezen en de sereniteit die ik nastreef vastleggen.

Ik zorg dat ik mijn belichting goed heb, stel scherp en schroef het filter op de lens. Spiegel opklappen, afdrukken, wachten (+/- 50 seconden) en …..? Ik kijk naar de voorvertoning en ben eigenlijk best blij met de foto. Thuisgekomen snijd ik de foto een beetje bij en doe enkele kleine aanpassingen in Lightroom. Het resultaat? Dat zie je hier….

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.