Links overslaan
Regenachtig Burdaard in oktober

Regenachtig Birdaard op een oktoberavond

De klok is weer een uur terug gezet, begin van de wintertijd. Dit biedt de mogelijkheid om aan het eind van de middag al gebruik te maken van het mooiere licht. We zijn bij mijn schoonouders in Burdaard (Fryslân), met een mooi, pittoresk centrum(pje). Ik heb dat al vaker als een leuke locatie gezien en wellicht kan ik er vanmiddag even tussenuit om te kijken of de locatie aan mijn verwachtingen voldoet.

Regen, en nog eens regen

Maar het lijkt of ik de weergoden afgelopen tijd niet echt blij heb gemaakt, behalve dan Pluvius: het regen de hele middag. En dan niet buien, met een mooie wolkenlucht. Maar nee, miezerig, mistig, troosteloze regen. Ik wil toch een paar foto’s maken, ik wil weten hoe de locatie in het echt ís.

Dus ik rijd er snel even heen. Ik pak mijn spullen uit, en begin te fotograferen. Als snel merk ik dat het echt niet goed weer is, de regen valt gestaag op mijn camera en lens. Ik maak me een beetje zorgen over mijn apparatuur (niet weather-sealed). Maar nu ik hier ben, wil ik niet zonder foto’s naar huis. Ik maak twee foto’s op de brug, één richting de molen “De Zwaluw” die aan de rand van Burdaard staat, en één richting de kerktoren. Beide zijn elementen die bij beter weer en betere belichting volgens mij een foto net dat beetje extra kunnen geven.

Daarna pak ik snel in en rijd terug en zie daar pas het resultaat.

Niet perfect, toch tevreden

Regenachtig Burdaard in oktober

Hoewel de foto’s verre van perfect zijn, ben ik toch tevreden. Ik heb een goede indruk gekregen van de potentie van deze locatie en kom hier zeker nog eens terug. Daarnaast vind ik dat de foto’s juist goed weergeven hoe de situatie ter plaatse was. Donker, grauw, regenachtig. De druppels op de lens zorgen voor een realistische sfeer. Daarnaast is de weerspiegeling van het kalme water mooi gelukt.

Regenachtig Burdaard in oktober

Dus, het zijn geen prijswinnende foto’s geworden, daarvoor ging ik ook niet op pad, maar ik schuif tevreden aan voor de boerenkool met worst :)!

 

 

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.