Links overslaan
Haventje aan het Paterswoldse Meer bij Kaap Hoorn

Haventje bij het Paterswoldse Meer

Half zeven, de wekker gaat. Ik kijk tussen de gordijnen door naar buiten. Wat voor weer is het?

Moeilijke omstandheden

Dat valt vies tegen. In tegenstelling tot de zonnige en nevelige (mistige) ochtend die voorspeld was, is het grauw en grijs. Ik pak mijn telefoon erbij en kijk op buienradar. Dat belooft weinig goeds, er komt regen aan en de kans op een gaatje in het wolkendek is klein. Wat zal ik doen? Lekker weer onder de wol kruipen, het is tenslotte zondagochtend. Of toch naar buiten. Ik twijfel, en ga nog even liggen. Maar ik ben te onrustig. Wat als de zon toch een gaatje vindt? Wat als er wel nevel uit het water opstijgt? Wat als …?

Ik besluit het er op te wagen en toch naar buiten te gaan om te kijken of ik een mooie foto kan maken.

Het blijft echter grauw en grijs, helaas. Maar ik laat me niet direct uit het veld slaan. Ik probeer een compositie te maken van de haven aan het Paterswoldse Meer. Dat valt nog niet mee, het licht is niet mooi, het begint te regenen. Het is koud. Kortom, moeilijke omstandigheden.

Ik zet echter door, en maak enkele foto’s. Thuisgekomen zie ik in Lightroom dat de foto’s nog niet eens tegenvallen, met een aantal kleine aanpassingen vind ik ze zelfs nog wel iets hebben. Ze geven in elk geval de sfeer van de dag goed weer….

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.