Links overslaan
Herfstkleuren aan het Paterswoldse Meer - Landschapsfotografie in de herfst

Herfstkleuren aan het Paterswoldse Meer

Het Paterswoldse Meer is een bekende locatie voor landschapsfotografen in en rond Groningen. Met name de Helpermolen is een bekende plek, waar menigeen warm gemaakt is voor (landschaps)fotografie. Maar er is nog veel meer moois te beleven, helemaal in de herfst. Zoals ik al vaker aangeef is planning een belangrijk ingrediënt voor een succesvolle foto, maar je kunt niet altijd op elk gewenst moment van de dag op pad (door andere verplichtingen). Afgelopen weekend had ik het plan opgevat om zondagochtend te gaan fotograferen, dit keer dicht bij huis: bij de Hoornse Dijk. De weersverwachting was goed, maar de praktijk was helaas weerbarstiger: om 6.30u begon het met regenen en dit duurde tot ver na zonsopkomst. Een mooi moment gemist…

Tijd voor experimenteren…

Maar ik ben later op de middag er toch op uitgegaan. Ik had namelijk een paar locaties in mijn hoofd die volgens mij bij geschikte omstandigheden mooie foto’s moeten opleveren. Daarnaast wilde ik enkele experimenten uitvoeren (onder andere met een extreem filter: de Formatt Hitech Firecrest ND 100x100mm (4″x4″) Neutral Density 4,8 (16 Stops), maar daarover wellicht later meer).

En aangezien het inmiddels mooi weer was geworden besloot ik er maar een lekkere relaxte middag van te maken.

Boot tussen de bomen in het Hoornse Diep - Herfstkleuren in de landschapsfotografie

Enkele foto’s die ik heb gemaakt heb ik hier gedeeld, het blijkt dat met een idee, de goede instellingen en een (beetje?) nabewerking er toch nog heel wat van te maken is… Daarnaast heb  ik voldoende inspiratie opgedaan, en kom zeker terug wanneer de weersomstandigheden beter meewerken ;).

Herfstkleuren aan het Paterswoldse Meer - Landschapsfotografie in de herfst

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.