Links overslaan
Koude zonsopkomst in de Appelbergen

Op de grens van herfst en winter, op de grens van Groningen en Drenthe

Soms mopper ik wel eens over ons kikkerlandje: geen hoogteverschil, lang niet altijd geschikt weer. Maar vaker denk ik: wat woon ik in een prachtige omgeving. Als het weer dan ook nog eens meezit, heb ik weinig meer te klagen :).

De winter is vroeg dit jaar

Afgelopen week hebben we al even mogen proeven van de winter, de eerste speldeprikjes zijn uitgedeeld. Dit betekent ’s ochtends ruiten krabben, de handschoenen weer uit te kast en de kachel een graadje hoger. Maar goede omstandigheden voor landschapsfotografie. De lagere temperaturen zorgen er voor dat het ’s ochtends vaak een beetje mistig wordt, zeker in de buurt van water ontstaat dikwijls ochtendnevel. Dit vind ik een prachtig fenomeen. Helaas had ik afgelopen weinig tijd om ’s ochtends foto’s te maken, maar ik heb toch één dag uitgekozen om snel voordat ik weer andere verplichtingen had even een rondje in de buurt te maken.

De grens van Groningen – Drenthe

Het gebied op de grens tussen Groningen en Drenthe, langs de A28 in de buurt van Glimmen, is een prachtig, afwisselend landschap. Toch ben ik daar (te) weinig te vinden, op één of andere manier ben ik me niet altijd bewust van de potentie. Eigenlijk heb je daar alles: afwisselend water en groen, licht glooiend, overgang van zand- naar kleigrond. Vandaar dat ik, mede gezien het tijdgebrek, dit gebied heb uitgekozen om te kijken of ik enkele mooie foto’s kan schieten.

Koude zonsopkomst in de Appelbergen

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.