Links overslaan
Landschapsfotografie - Een prachtige zonsondergang richting de Brandaris op Terschelling

Trip naar Terschelling

Terschelling is mijn favoriete Waddeneiland. Afgelopen kerstvakantie had ik de kans om lekker het eind van het jaar op het eiland te vieren. Een leuke mogelijkheid om ook te proberen een paar mooie landschapsfoto’s te schieten.

Wij zaten in een mooi huis in Baaiduinen, onder de waddendijk. Ik ben bekender met de ‘Noordzee’-kant van het eiland, zoals Midsland aan Zee, maar ik moet zeggen dat de polder ook erg fotogeniek was…

De aankomstdag

De eerste dag was het eigenlijk meteen raak: een mooie zonsondergang achter de dijk, waarbij de lucht mooi pastel kleurde en ik de mogelijkheid om enkele foto’s te maken waarbij de silhouetten van een paar mensen op de waddendijk ze net wat meer geven. Als er dan ook nog een zwerm vogels langs komt vliegen is wat mij betreft het plaatje compleet…

Terschelling - Zonsondergang aan de Waddendijk

Oudjaarsdag

Na een gezellig middag in het strandpaviljoen “De Branding” wilden we de jaarwisseling gezellig afsluiten in het huis. Dus, op de fiets gesprongen om op tijd terug te zijn. Maar soms kom je dan zulke mooie omstandigheden tegen dat je wel móet stoppen om het vast te leggen. Terwijl we door de duinen van Midsland fietsen komt de mist opzetten en zorgt voor een schitterende verstrooiing en kleuring van het licht. Ons gezelschap fietst verderop, terwijl ik snel een paar foto’s maakt. Best goed gelukt vind ik zelf 😉

Terschelling - Fietspad in de mist bij Midsland aan Zee

Al fietsende kwam ik nog het langs de ijsbaan, die er wel net zo glad bij lag als tijdens een vorstperiode. Ook hier kon ik het niet nalaten om enkele foto’s te maken, zo vaak heb je deze omstandigheden niet, waarbij het water glad als een spiegel is en de lucht een heerlijke kleur heeft.

Terschelling - De IJsbaan bij zonsondergang

Prachtige zondsondergang met zicht op “De Brandaris”

Zoals gezegd zaten we in Baaiduinen, waarbij we prachtig zicht hadden op de Brandaris, de vuurtoren van Terschelling. En de lucht was daar zo prachtig mooi dat ik het niet kon laten om toch mijn statief erbij te pakken en enkele karakteristieke landschapsfoto’s te schieten. De opkomende mist, de mensen in het weiland die naar de zonsondergang kijken, het licht van de Brandaris, al deze componenten maken het voor mij een zeer geslaagde foto.

Landschapsfotografie - Een prachtige zonsondergang richting de Brandaris op Terschelling

En nog eentje… Ietsjes ingezoomd. Let ook op het mooie vuurwerk in rondom de Brandaris.

De uitsmijter; terwijl ik mijn statief oppak en naar binnen wil lopen valt mijn oog op een mooi karakteristiek huisje dat tussen twee boerderijen is ingeklemd. Daar wil ik nog wel een foto van maken… En, zoals zo vaak gebeurt er toch nog weer iets onverwachts: net op het moment dat ik de sluiter in druk, komt er een auto langsrijden. Met een sluitertijd van 30 seconden weet ik bijna zeker dat dit een mooi lichteffect gaat opleveren. En ja hoor, ook nu zorgt dit lichtspoor voor net wat meer in de foto.

Al met al een geslaagde week weg, met enkele mooie landschapsfoto’s in de ‘rugtas’. Volgende keer hopelijk weer!

P.S. Op de foto’s met mist was deze daadwerkelijk ook zo aanwezig, ik heb deze niet nabewerkt…

 

 

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.