Links overslaan
't Roegwold - ruige nieuwe natuur onder de rook van Groningen

’t Roegwold – Nieuwe natuur in Groningen

Het komt regelmatig voor dat ik onrustig wordt wanneer in het weekend ’s middags op de bank zit. Nee, niet van het voetbal maar van de lucht (en dan met name de kleuren en wolken). Zo ook deze keer. Hoewel het er niet optimaal uitzag buiten, besloot ik toch om eens een kijkje te gaan nemen bij ’t Roegwold, een natuurgebied van Staatsbosbeheer, onder de rook van Groningen. Ik had hier al een paar via Google Maps gekeken, maar vond het nu wel tijd om eens met eigen ogen te aanschouwen of dit gebied de moeite waard is voor een landschapsfotograaf ;). Dus zo gezegd, zo gedaan: de auto in en op naar het Groninger ‘platte land’.

Muts vergeten…

Hoewel het nog (net) niet vroor, was het toch erg koud. En mijn voorbereiding niet optimaal: geen handschoenen, sjaal of muts meegenomen. Wanneer je nog lekker warm in de auto zit kan je dat niet zoveel schelen, een kwartiertje buiten ook niet, maar na een uur in de bijtende wind heb ik mijn les wel geleerd 😉

Concurrentie

Op het moment dat ik aan kom rijden staan er al enkele auto’s geparkeerd. Ik weet het mag niet, maar toch ben ik altijd een beetje teleurgesteld. Ik wil graag het rijk voor mij alleen hebben. Maar goed, als landschapsfotograaf moet je er altijd rekening mee houden dat iemand anders ook op hetzelfde idee is gekomen om op dat moment op dezelfde plek foto’s te gaan maken.

De locatie

Als ik de auto stap zie ik een paar mooie plekken waar ik wel een geslaagde foto denk te kunnen maken, maar helaas: op één van de mooiste plekken staat al iemand. Eigenlijk ‘eigen schuld, dikke bult’, had ik maar eerder van huis moeten gaan denk ik bij mezelf. Maar goed, ik probeer er uiteraard het beste van te maken.

Met een ondergaande zon moet het toch lukken denk ik bij mezelf, maar vandaag valt het vies tegen. De lucht verkleurt nauwelijks, eigenlijk wordt het alleen maar grijzer en grijzer. Toch heb ik een paar foto’s geschoten, maar ik ben niet tevreden. Uiteraard heb ik wel een mooie plek ontdekt en ik kom hier graag nog eens terug in betere omstandigheden!

Oneindigheid - 't Roegwold in Groningen

Lessen geleerd

Drie wijze lessen van vandaag:

  1. Eerder vertrekken voor de beste plek op de gewenste locatie
  2. Altijd een muts, sjaal en handschoenen meenemen (of een extra setje standaard in je auto hebben liggen), een uurtje in een koude wind is voldoende om je tot op het bot te doen verkleumen
  3. Gedegen voorbereiding, met name oog voor het weer: vandaag was eigenlijk niet de moeite waard

't Roegwold - ruige nieuwe natuur onder de rook van Groningen

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.