Links overslaan
Een mooie ochtend in de Gasterse Duinen

Een mooie ochtend in de Gasterse Duinen

Heide is vaak erg geschikt voor landschapsfotografie. In elk jaargetijde is de heide mooi, hoewel natuurlijk in het najaar en in de winter de heide vaakst op zijn mooist is.

Winter op de heide

Landschapsfotografie in Drenthe - de Gasterse Duinen

Wanneer de temperatuur daalt en onder het dauwpunt uitkomt, moet je alert zijn op de weersverwachtingen. Bij zonsopkomst kun je het vaak treffen dat de dauw bevriest op de heide, dit zorgt voor spectaculaire foto’s. Ik ben er laatst ook weer op uit gegaan, heb een bezoekje gebracht aan de Gasterse Duinen. De combinatie van bos en open veld doet het erg goed onder deze omstandigheden.

Ik vind het vooral mooi, wanneer de zon net boven de horizon piept en de stralen een soort strijklicht geven op de elementen voor op de foto.

Wanneer je de tijd neemt om goed om je heen te kijken, vind je soms ook verrassende composities, zoals hieronder. Het lijkt net of de takken van de boom tegen de tak op de grond hun hand uitsteken en zeggen: ‘blijf daar toch niet op die koude grond liggen, kom weer terug…’

En wat later, toen ik alweer terug liep naar de auto zag ik dit schitterende tafereel: zonnewaaiers door de bomen, door het beetje ochtendnevel… Dit beeld wilde ik jullie niet onthouden

Zonnewaaier door de bomen in de Gasterse Duinen

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.