Links overslaan
Stadslandschap Groningen - Haventje Hoornse Meer

Stadslandschap Groningen – Hoornse Meer

Ik woon dichtbij het Hoornse Meer en laatst wilde ik op een zondagmiddag nog even wat foto’s maken. Vaak fiets ik dan automatisch richting de Helpermolen, langs de oever van het Paterswoldse Meer. De molen op zich is een mooie fotolocatie en daarnaast zijn de steigers langs het meer ook fotogeniek, maar soms wil ook wel weer eens wat anders.

Stadslandschapsfotografie

Er zijn diverse fotografen die gespecialiseerd zijn in het vastleggen van stadslandschappen. Ik kijk daar graag naar, ik vind het vaak mooi om de verborgen details te ontdekken. Toch maak ik zelf vaker foto’s van landschappen buiten de stad, gewoon omdat ik het fijn vind om de rust en natuur op te zoeken.

Dichtbij en toch anders

Maar goed, ik fietste terug langs het water en ineens viel mij de haven op. Zo op een heldere avond is de weerspiegeling in het water erg mooi en door het rustige water gaat er toch ook rust van het beeld uit. Dus, ik heb mijn statief weer gepakt en met een lange sluitertijd heb ik geprobeerd om dit vast te leggen. Ik ben zeker niet ontevreden, en wat mijĀ  betreft is dit voor herhaling vatbaar!

Four in a row by Erik Spoelstra on 500px.com

 


Stadslandschap Groningen - Haventje Hoornse Meer

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.