Links overslaan

Prachtige paarse zonsondergang aan het Paterswoldse Meer

Timing is bij landschapsfotografie erg belangrijk. Vorige week was ik op zondagmiddag nog even naar buiten geweest om een paar foto’s te maken. Helaas was het licht niet zo mooi en eigenlijk was ik iets te vroeg weer terug (dat heb je soms als je andere verplichtingen hebt). Vandaag was het weer schitterend weer en het leek erop of de zonsondergang minimaal net zo mooi zou zijn als de vorige keer. Dus het begon toch te kriebelen.

Net op tijd…

Ik twijfelde, wat ik moest gaan doen. Ik ben al vaak van huis en zondagmiddag thuis is voor het thuisfront ook wel eens fijn. Maar eigenlijk kon ik deze omstandigheden niet laten schieten. Het werd een beetje heiig, de zon kleurde de lucht al pastel….

Dus toch snel even de fiets gepakt en naar het Paterswoldse Meer gefietst. Ik had de gewenste foto al in mijn hoofd: één van de steigers, met de gekleurde lucht als ondersteuning en waarbij de mist voor rust in de foto zou zorgen.

Toen ik op de plek aankwam was de zon al onder, en ik had niet veel tijd meer…

Pasteltinten

Ik had net wat te weinig voorbereidingstijd, het was al zo donker dat ik niet meer alles goed kon zien en aflezen. Maar gelukkig ben ik de laatste tijd veel op pad om mooie landschapsfoto’s te schieten bij weinig licht, dus de meeste instellingen staan goed (gebruikersinstellingen) en filters weet ik met mijn ogen dicht uit mijn cameratas te vissen.

Het licht werd steeds mooier van kleuren, van blauw, naar paars naar oranje. Schitterend gewoon. Het laagje mist boven het water maakte het helemaal af. Dus ik heb mijn statief neer gezet, en twee foto’s gemaakt (meer tijd was er niet meer), met mijn Haida ND0.6 Hard Graduated Filter om de voorgrond ook nog een beetje te kunnen belichten. En eigenlijk ben ik zeer tevreden! De foto’s stralen de sfeer uit die ik nastreefde en ik heb het licht kunnen vastleggen. Een geslaagde korte sessie landschapsfotografie :)!

Paarse lucht aan het Paterswoldse Meer - Landschapsfotografie Groningen

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.