Links overslaan
Winter Wonderland - Winterlandschap in Drenthe

Winter Wonderland

Wat een schitterend winters weer afgelopen dagen. En wat een geluk! Ik heb even wat meer tijd om er op uit te gaan…

Heerlijk, helder, winter!

Hier hebben we lang op moeten wachten, eindelijk een beetje winter. Vorig jaar is het niet eens zover gekomen en nu hebben we al twee ‘flitswinters’ achter de rug. De kou en het heldere weer staan garant voor sfeervolle beelden. Ik heb geprobeerd om de frisheid van het landschap te fotograferen.

Christmas is coming by Erik Spoelstra on 500px.com

Heide, uitermate geschikt

Mijn favoriete locaties tijdens bij dit soort omstandigheden zijn landschappen met ruige begroeiing aan de grond zoals heide- en rietvelden. Daar vriest de dauw vaak een beetje aan en dit geeft samen met de blauwe, heldere lucht een schitterend winters resultaat.
Vandaag heb ik besloten om naar de Zeegse Duinen in Drenthe te gaan, een relatief heidegebied in de buurt van Zeegse, op slechts een kwartiertje rijden van Groningen.

'Kerstboom' op de heide - Winterlandschap in Drenthe

Koud, maar schitterend

De keuze valt goed uit, het is koud maar heerlijk daar. De lucht is kraakhelder, de dauw is mooi wit ‘aangevroren’, de zon komt net tussen de bomen door en het is bijna windstil. Na enige tijd verwarmt de zon de grond, zodat er een lichte dauw begint te ontstaan. Dit voegt nog een extra element toe. Ik ben helemaal in mijn element.

Ik maak verschillende foto’s, sommige van statief, sommige uit de hand. Doordat het licht zo helder is de sluitertijd al gauw korter dan 1/100 seconde en maakt het mogelijk om uit de hand ‘met scherp te schieten’.

Zeegse Duinen: een aanrader

Het is daar prachtig, helemaal in de winter! Waar je ook kijkt, overal zijn mooie elementen en fijne composities te maken. Omdat ik niet heel veel tijd had heb ik niet alles kunnen vastleggen, maar ik kan je aanraden om daar eens heen te gaan (met of zonder camera). Je kunt bij het Fletcher hotel parkeren en na een lekkere wandeling jezelf belonen met een kop koffie of warme chocolademelk 😉

Zon door de bomen - Winterlandschap in Drenthe Zonsopkomst op de heide - Winterlandschap in Drenthe Winter Wonderland - Winterlandschap in Drenthe Winter Wonderland - Winterlandschap in Drenthe Zonsopkomst door de bomen - Winterlandschap in Drenthe

 

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.