Links overslaan
Molen "De Zwaluw" in Burdaard - Fryslân

Cityscape – Blauwe uur in Burdaard

Wanneer het begrip ‘landschapsfotografie’ valt, denk men al snel aan natuur, weidse vergezichten, bergen, stranden, etc. Maar in mijn ogen kan een mooie landschapsfoto ook het vastleggen van een stedelijk ‘landschap’ betreffen. Voor mij geldt dan wel dat de foto wel een bepaalde rustige sfeer moet uitstralen, maar dat is natuurlijk ook persoonlijk.

In het Engels hebben ze een mooie term voor dergelijke foto’s, namelijke “cityscape”. Dit betreft dan een ‘artistieke weergave’ van het stedelijk landschap. Ik kan me daar wel in vinden.

Burdaard, een mooi dorp in Fryslân

Afgelopen weekend was ik in Burdaard, een dorp in het noorden van Fryslân. Het dorp heeft nog een echte ouderwetse uitstraling, waarbij ik ouderwets als positief beschouw! Bij avond is het bijna Anton Pieck-achtig: met de oude, karakteristieke huisjes (die overigens in een prima staat verkeren), de straatverlichting, de klinkers. Als het dan ook nog een beetje regenachtig is geweest en de straat het licht weerkaatst, dan gaat je hart als fotograaf toch wel sneller kloppen.

Stadsgezicht Burdaard

Karakteristieke elementen

Als landschapsfotograaf ga je op zoek naar karakteristieke elementen, een molen, een brug, elementen in het water, en probeer je daar een compositie omheen te ‘bouwen’. Wat dat betreft scoort Burdaard hoog: er is volop water, er staan prachtige huisjes, het heeft een (nog werkende!) molen: “De Zwaluw”.

Haven Burdaard met zicht op "De Zwaluw"

Ik heb een wandeling door het dorp gemaakt en de sfeer zo goed mogelijk proberen te vangen in beelden.

Typical Dutch - Windmill "De Zwaluw" in Burdaard by Erik Spoelstra on 500px.com

 

Is dat gelukt? Laat een reactie achter als je iets kwijt wilt 😉

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.