Links overslaan
ectures-on-digital-photography

Stanford Professor zet zijn fotografiecursus materiaal online

Als het gaat om pioneers op het gebied van digitale beeldbewerking, dan is Marc Levoy een van de namen die je niet over hoofd kunt zien. Veel van de technische vooruitgang die we vandaag zien is mede door hem tot stand gekomen. Dus is het geen wonder dat hij de stap gemaakt heeft naar en zich verdiept heeft in digitale fotografie. Vanaf 2009 tot 2014 gaf Levoy les in digitale fotografie aan de Stanford Universiteit.

In 2016 heeft hij zijn cursusmateriaal compleet herzien en heeft hij in het voorjaar de cursus gegeven bij Google. En wat belangrijker (en waardevoller is), het herziene cursusmateriaal is in zijn geheel online beschikbaar, helemaal gratis!

Om de cursus te volgen is geen voorkennis van de fotografie vereist. Het omvat vrijwel alles wat je ooit zou willen weten over fotografie. Het behandelt een groot aantal technische aspecten vanaf de basis tot aan zeer diepgaande onderwerpen.

Uren aan cursusmateriaal

Er is uren en uren aan videomateriaal van de lezingen die Levoy’s in een periode van 4 maanden bij Google heeft gegeven. Daarnaast zijn verschillende web-based apps beschikbaar om te helpen sommige complexe technische concepten van fotografie beter en sneller te begrijpen. Hij geeft ook een aantal opdrachten om jezelf te helpen en uit te dagen om hetgeen je geleerd hebt in de praktijk te brengen.

Het resultaat is een grote verzameling van materiaal die je kunt lezen en bekijken, in elk geval teveel om hier in detail te behandelen. Ik heb een blik op het materiaal geworpen en het bevat zeer handige en goede informatie. Het is zeker de moeite waard eens een kijkje te nemen!

Waar is de cursus te vinden?

Je kunt de gehele cursus op deze website vinden. Dus, als je je kennis van de technische kant van de fotografie wilt vergroten (of dit nodig hebt om betere foto’s te maken), waar wacht je dan nog op?

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your web experience.